Over dit initiatief

logo brugactie

Met dit blog word je op de hoogte gehouden van dit initiatief. Doel is de toegankelijkheid en aantrekkelijkheid te verbeteren van de “nieuwe” Millingerwaard. Dat kan door aanleg van een pad met een wandelbrug en ook door bestaande paden waar nodig boeiender en uitnodigend te maken voor de wandelaar die de prachtige Millingerwaard wil ontdekken.

Op de startpagina wordt het initiatief uitgebreid toegelicht. Deze pagina staat altijd bovenaan het blog. De posts met nieuwe of aanvullende informatie vind je meteen onder de startpagina. Je ziet ze ook vermeld staan in de zijbalk. Als je op de hoogte wil blijven, kun je je opgeven als volger van dit blog. Je krijgt dan automatische een melding van elke nieuwe post.

Alle foto’s zijn gemaakt door de auteur (Kees Nuijten), tenzij anders vermeld.

Reacties zijn welkom: klik op “een reactie plaatsen” bovenaan een post of op de startpagina.

10 gedachtes over “Over dit initiatief

  1. Hallo allemaal, via Kees Nuijten kwam ik op deze blog terecht. Van 8 tot 14 juni brengen wij vanuit Wageningen met een groep van 28 internationale collega’s, allen werkzaam in de watersector, een bezoek aan de Millingerwaard en Gendste waard om te leren van de Nederlandse ervaringen in de water en natuur sector. Ik ben op zoek naar 1 of 2 betrokken bewoners die mee willen doen aan een interview over de ontwikkelingen in de Millingerwaard. Heeft iemand van jullie tijd en zin om hier op 10 juni as aan bij te dragen? Het behoeft geen voorbereiding en de interviews duren 1 – 11/2 uur. Hartelijk dank alvast, Ingrid

    Like

  2. Prima dat er nu via deze weg toch geprobeerd gaat worden de ontsluiting van het gebied ter discussie te stellen en mogelijk te verbeteren. Ook slim want via de weg van regulier bezwaarprocedures zijn er aanzienlijke kosten mee gemoeid en het levert niets op. Op deze wijze kost het alleen tijd.

    In juni 2013 zijn door Paul van Dam namens het Burger Platform Millingen (BPM), Jan Cornelissen uit Kekerdom en het IVN zienswijzen ingediend t.a.v. Ontwerpbesluit voor de inrichting van de Millingerwaard. In deze zienswijze is toen ook gewezen op de verminderde toegankelijkheid van de Mlgwaard en het ontbreken van de verbinding door de hoofdgeul vanaf lange Paal het gebied in. Met name door Jan Cornelissen en IVN zijn er alternatieven aangereikt. In vervolg gesprekken met DLG en K3Delta en indieners is door BPM de mogelijkheid van een doorvaarbare duiker in de dam van de middenontsluiting als suggestie aangekaart ter compensatie van de ontbrekende ontsluiting door de hoofdgeul . Ontsluitingsvoorziening was te bezwaarlijk voor de doorstroming van de hoofdgeul.
    DLG en K3Delta hielden alles af vanwege vrees de voortgang van het vergunningenproces te verstoren en kosten gemoeid met het doorrekenen van wijzigingen in de conceptvergunning. Kortom het conceptplan zou kost wat kost ongewijzigd doorgezet moeten worden.
    Er is door de indieners destijds afgezien van het indienen van een vervolg bezwaarschrift na afweging kans van slagen en de tijd en kosten die dit met zich meebrengt.

    Als er belangstelling is voor de correspondentie die we in 2013 gevoerd hebben met DLG en de provincie laat even weten.
    Succes met deze actie en ik ben benieuwd wat het oplevert.
    Kees Remy

    Like

  3. zaterdag 11 juli met onze fractie onder de bezielende leiding van Kees een informatieve en mooie wandeling gemaakt in de Millingerwaard. Het is duidelijk dat er het een en ander moet gebeuren wil de Millingerwaard goed toegankelijk zijn voor Kekerdommers, Millingenaren en toeristen. Daarbij is het zaak om niet alleen te focussen op wandelaars. Het is ook een prachtig gebied om op de fiets te verkennen en van te genieten. Daartoe zou de betonweg van Millingen naar de Theetuin doorgetrokken moeten worden naar Kekerdom. Dan kun je weer een prachtig rondje fietsen.
    George Ketel

    Like

  4. Kees, als oud-inwoner van Kekerdom en wandelaar deel ik je bezwaren en sluit me bij je suggesties aan. Groet, Jos Swarte

    Like

  5. Hee Kees heel goed deze blog! Ik hoop dat veel mensen zullen reageren. Ik ga in ieder geval mijn best doen om het wijd en zijn rond te bazuinen. Ik snap dat Nederland beschermd moet worden tegen natte voeten. Maar het kan ook met meer behoud van wandel- en struinmogelijkheden voor de natuurliefhebber.

    Like

  6. Rondwandelen met een alternatief in plaats van een heen en weer met iedereen op hetzelfde pad! Graag. Maar waarom je nu al vastleggen op een hangbrug? Misschien kan een kabelpont ook. Geerten

    Like

  7. Wist niet dat het zo erg is gesteld met de ontsluiting in de nieuwe situatie; goed dat je hier aandacht voor vraagt!
    Ferdinand

    Like

Plaats een reactie