Een geslaagde excursie

drukte in het cafee
Tegen elven stroomde de Waard van Kekerdom vol. We telden uiteindelijk 26 belangstellenden.

De maandelijkse koffiesalon in de Waard van Kekerdom stond vandaag in het teken van de recente ontwikkelingen in de Millingerwaard, en dan met name de plannen voor de wandelverbinding over de zogenaamde stroombaangeul. Er bleek ondanks de milde regen en het incourante tijdstip verrassend veel belangstelling te zijn voor de gecombineerde lezing en excursie.

Johan Bekhuis verhaalde beknopt nog eens de voorgeschiedenis van de Millingerwaard als voorbeeldgebied voor natuurontwikkeling in Nederland. Vervolgens kwamen de huidige plannen en werkzaamheden ter sprake. Ik vertelde hoe daarbij het idee voor de brug is ontstaan en hoe het er op dit moment voor staat. Na deze inleiding trok het merendeel van het gezelschap mee de uiterwaard in, op weg naar de locatie voor de brug, of beter gezegd: de dam met wandelpad. De temperatuur was zacht en zomers, de regen was zeer licht en al snel werd het zelfs droog.

In het veld

Tijdens de wandeling werd door Johan, Luc Oteman en mijzelf gewezen op wat er allemaal te ontdekken is. De verhalen gingen over bevers, de historie van Kekerdom, waterveiligheid en uiteraard “de brug”. Er waren volop vragen, die door ons zo goed mogelijk werden beantwoord. Wat mij betreft een levendige en geslaagde excursie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s