7 maanden per jaar rondwandelen

Drukwerk
In oranje is de nieuw aan te leggen wandelverbinding getekend, zoals die is voorgesteld door Staatsbosbeheer.

Vorige week vrijdag is op een bijeenkomst van wat inmiddels “Expert Groep Millingerwaard” is gaan heten, het voorstel gepresenteerd voor de wandelverbinding. (Zie ook deze link). Die zal in feite de route volgen die afgelopen zomer al mogelijk was gemaakt. Hiermee zal een mooie en afwisselende rondwandeling tot stand komen. De nog te graven hoofdgeul zal volgens het voorstel overgestoken worden met een wandelpad over een gronddam. Die is gemiddeld 7 maanden per jaar beloopbaar, gelet op de waterstanden door het jaar heen. Het wandelpad sluit aan op de zogenaamde “schutdam” die van de Lange Paol af komt. In feite lijkt het erg op de route in het eerder besproken Voorkeurs Alternatief (zie link), die was verdwenen in de uitwerking. Dat was ooit de aanleiding voor dit blog.

Waarom is die periode niet langer dan 7 maanden?
Wel, dan zou de dam verhoogd moeten worden en dat heeft een te grote invloed op het hoogwater in de rivier.

En waarom een dam in plaats van een vlonderbrug?
Bij de berekeningen voor de kosten is rekening gehouden met een betaalbaar beheer voor de komende 50 jaar. En dan zijn er nog de kosten voor de aanleg. Staatsbosbeheer heeft op dit moment geen geld voor deze wens (en evenmin voor de andere wensen, die besproken zijn in de groep). Maar in deze vorm is de wandelverbinding volgens Staatsbosbeheer erg goedkoop en daarmee behoorlijk kansrijk.

In het najaar zal de besluitvorming plaatsvinden over de voorgestelde maatregelen. Dan zal meer duidelijk moeten zijn over de financiën.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s