Oproep Vitaal Kekerdom

oproep-logo-vitaal-kekerdom

Sinds dit voorjaar is men druk bezig om alle voorstellen tot ecologische en recreatieve aanpassingen in de Millingerwaard door te rekenen voor wat betreft hun effecten op de waterstanden in de Waal. Dat blijkt een complexe operatie met de nodige haken en ogen. De vervolgbijeenkomst die voor na de zomer was gepland (zie eerder “Brede steun voor wandelverbinding”) zal daarom op een later tijdstip gehouden worden.

Om het belang van de Millingerwaard voor Kekerdom en ook recreanten en natuurliefhebbers in de wijde omgeving nog eens te onderstrepen, heeft het dorpsplatform “Vitaal Kekerdom” zich met een brief gewend tot de aannemerscombinatie en de landelijke organisatie van Staatsbosbeheer. Het dorpsplatform doet daarin kort en kernachtig een dringende oproep zich in te zetten voor de realisatie van een wandelverbinding over de nog te graven stroombaangeul.
Het is ook te hopen dat de gemeente Berg en Dal zich actief in de discussie mengt.

De inhoud van de brief kun je hieronder lezen

Betreft: Oproep voor medewerking aan een Brug in de Millingerwaard

Kekerdom, 13 oktober 2016

Stichting Vitaal Kekerdom is een burgerinitiatief om de leefbaarheid en de saamhorigheid in Kekerdom in stand te houden en waar mogelijk te bevorderen.

Vitaal Kekerdom is zeer enthousiast over het initiatief van dorpsbewoner Kees Nuijten voor het aanleggen van een ‘Brug in de Millingerwaard’ en steunt dit plan van harte. De leefbaarheid van ons kleine dorp wordt grotendeels bepaald door de vrijheid en door de natuur die men ervaart tijdens een wandeling achter de dijk. Het wandelgebied trekt bovendien veel nieuwe inwoners en die zijn hard nodig voor de leefbaarheid in het dorp en voorkomen leegstand en krimp. Naast inwoners van Kekerdom zijn er ook veel recreanten die voor levendigheid zorgen in ons dorp door een bezoek te brengen aan het Wilderniscafé na een lekkere rondwandeling.

De brug zorgt ervoor dat we, in plaats van heen-en-weer lopen, rondjes van verschillende lengtes kunnen wandelen gedurende het hele jaar. Dit maakt dat de Millingerwaard een aantrekkelijk gebied blijft om van de natuur te genieten en dat het ook toegankelijk blijft voor mensen die niet zo ver kunnen lopen. Het is onnodig te melden dat dit gunstig is voor de leefbaarheid in Kekerdom.

Wij hopen met dit schrijven onze steun aan het plan voor een brug in de Millingerwaard te onderstrepen en vragen expliciet om uw medewerking om een brug aan te leggen. We zien een positieve reactie graag tegemoet via vitaalkekerdom@gmail.com.

Gaby Haukes, voorzitter
Linda Kwakkenbos, penningmeester

Advertenties

Een gedachte over “Oproep Vitaal Kekerdom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s