Zomerroutes 2016

aster-fijnstraal.jpg

Wandelpaden tijdens de uitvoering

Staatsbosbeheer heeft afgelopen week een kaart rondgestuurd waarop de wandelroutes voor deze zomer staan ingetekend. Ook staat aangegeven waar je niet kan of mag komen, zoals het terrein van de Beijer en de zandwinlocatie. Omdat in september met het graven van de hoofdgeul begonnen wordt, zal de situatie vanaf dan weer anders zijn.

Recreatiepaden MW 2016_Pagina_2.jpg
Als je op deze kaart klikt, zie je een vergrote versie.

Op de kaart zie je de hoofdroutes. De zwarte route rechts is de tijdelijke rondwandeling die in mei is gerealiseerd op ons aandringen. Zoals altijd is de toegankelijkheid van sommige paden afhankelijk van de waterstand. Die was tot voor kort erg hoog. Voor de zwarte route betekende dat, dat je bij een plas het door mij ingetekende gele lusje moest lopen. Je moest dan noodgedwongen over een strookje verboden gebied. Maar mijn ervaring is dat men daar niet moeilijk over doet, mits je uiteraard zo dicht mogelijk bij de oever blijft.
Ook de groene route is een flinke tijd onder water verdwenen geweest.

Het overstapje van de zwarte route is vanwege de hoog opgegroeide (en inmiddels uitgebloeide) mosterd slecht te vinden. Volg, als je vanaf de Weverstraat komt, door de hoge mosterd de draad tot aan het water en dan vind je het overstapje vanzelf.

SBB vraagt uitdrukkelijk om je hond aan de lijn te houden. En zoals je weet, is dat ook mijn verzoek, zie het bericht uit mei.

En verder?

Na de zomer wordt het verslag gepresenteerd waarin alle voorstellen uit het overleg eerder dit jaar zijn beoordeeld en verwerkt (zie Brede steun voor wandelverbinding). Dan zal duidelijk worden of ons verzoek voor een wandelverbinding over de geul gehoor heeft gevonden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s