De tijdelijke rondwandeling is er!

Overstap nieuwe route
Een overstap voor de pas geopende rondwandeling

Aan het verzoek vanuit het dorp om voor deze zomer een rondwandeling (link) te realiseren, is gehoor gegeven. Staatsbosbeheer heeft de aannemer gevraagd of deze tijdelijke route geopend kon worden. De aannemer wilde er wel op ingegaan: op 2 mei was de tijdelijke route een feit. Het raster is op enkele meters van de oostelijke geul geplaatst. Er is zo een vrij toegankelijke strook ontstaan. Het terrein van de zandwinning blijft om veiligheidsreden afgeschermd. Aan het begin en einde zijn bij de afrastering overstapjes gemaakt (zie foto).
Het zojuist geopende pad is uiteraard nog kaal, zo vroeg in het seizoen. Het is hoe dan ook al mooi om langs het water te kunnen lopen.

VKA Millingerwaard_vegetatie_krantGelderlander_plat.pdf
De nieuwe route (zwart) en de twee overstapgelegenheden.

Honden aan de lijn

Honden aan de lijn

Langs de oever zijn veel vogels te zien. En omdat het de afgelopen tijd zo rustig is geweest, lijkt het noordelijk deel rijker aan vogels dan ooit. Omdat die vrijwel allemaal laag bij de grond, of zelfs op de grond broeden, zijn ze kwetsbaar voor verstoring. Daarom wil ik je, als lezer van dit blog, vriendelijk en dringend vragen je hond hier absoluut aan de lijn te houden. Dan kunnen we de hele zomer genieten van de rijke natuur van de Millingerwaard.

Advertenties

Een gedachte over “De tijdelijke rondwandeling is er!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s