Een tijdelijke rondwandeling

Gevaarlijk werkterrein

Voor het derde jaar heen en weer?

Oké, de ontwikkelingen rond de brug zijn positief. Maar het proces zal tijd vergen: want er zijn nu grotere organisaties en instituten bij betrokken. Dat vraagt meer afstemming. Helaas zal daarom deze zomer evenmin een wandelrondje door de Millingerwaard mogelijk zijn. De brug zal er zeker nog niet liggen.
Dus zou 2016 dan maar liefst het derde jaar op rij worden, waarin je keer op keer maar heen en weer moet lopen. Als je daar tenminste nog zin in hebt.

Een tijdelijke oplossing

Hoewel ik blij ben met de huidige positieve ontwikkelingen, ben ik ook ongeduldig. Het is immers zo lang geleden dat je op een mooie zomeravond zomaar even de Millingerwaard in kon kuieren voor een klein rondje naar keuze. Om te genieten van de rust en het mooie avondlicht. Dat mis ik steeds meer. In het gesprek met SBB heb ik dit toch maar ter sprake gebracht.

Is er geen tijdelijke oplossing mogelijk, voor de maanden dat er onderzoek wordt gedaan naar de haalbaarheid van de brug?

VKA Millingerwaard_vegetatie_krantGelderlander_plat.pdf

De stroombaangeul is nog niet gegraven. Het is daarom in principe mogelijk om vanaf Kekerdom langs de oever van de oostelijke kwelgeul te lopen. Aan het eind van die geul kun je er dan omheen om je rondwandeling naar eigen keuze af te maken. Op het kaartje is dat aangegeven met de donkere stippellijn.
Op dit moment wordt dat echter onmogelijk gemaakt, omdat die verbindingsstrook aan weerszijden door prikkeldraad is afgesloten. Dat heeft met de zandwinning verderop te maken.
Met de Kerst werd er echter niet op de ontzandingsinstallatie gewerkt, en kon je probleemloos dat rondje uitproberen. Je liep helaas wel over een volledig kale, platgewalste en modderige kleivlakte. Niet echt aantrekkelijk. Maar goed: je kon tenminste een rondje maken. Ook wel weer eens leuk na die 2,5 jaar. Maar in de zomer zal die kale kleivlakte droger worden en begroeid raken. Dan ziet het er zeker groener en vriendelijker uit.

Een vriendelijk gebaar

Het zou toch een kleine moeite moeten zijn om langs de oever van de meest oostelijke geul een strook van een paar meter open te houden. In het derde (!) jaar van de werkzaamheden zouden we dan eindelijk weer eens een echte ronde kunnen lopen. Omdat de afsluiting met de ontzanding heeft te maken, kan SBB hier helaas niet over beslissen. SBB ziet ons probleem echter wel en wil hierover navraag doen bij de aannemerscombinatie. Je zou toch zeggen, die ontzanding ligt echt nog een flink eind verderop. Dus als de wandelstrook degelijk wordt uitgerasterd, mag dat toch geen probleem zijn? We hopen op een vriendelijk gebaar van de aannemerscombinatie voor de omwonenden en andere bezoekers van de Millingerwaard. Als pleister op de wonde voor wat we de afgelopen 2 jaar hebben moeten missen.

En natuurlijk in de hoop dat het 4e jaar de brug er kan liggen!

2014-09-05-avond

Advertenties

4 gedachtes over “Een tijdelijke rondwandeling

  1. Ik sluit me hier volledig bij aan. Op zijn minst zou die tijdelijke looproute vrij gegeven kunnen worden op zon- en feestdagen als er toch niet gewerkt wordt. Ik durf hier ook wel te bekennen dat ik dat rondje regelmatig ‘illegaal’ in het weekend loop…
    Deze tijdelijke looproute was vorig jaar NB al op de infoborden ingetekend!

    Like

  2. goed bezig, Kees.
    Dat het alweer zo lang duurt, zou me haast ontgaan zijn.Voor de aantrekkelijkheid van ons dorp voor inwoners en bezoekers is het een prima plan deze looproute vrij te krijgen bij de aannemer.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s