De brug lijkt weer een stap dichterbij

2015 herfstbeeld KVE_8387

Zoals in november werd aangekondigd (zie deze link), zou Staatsbosbeheer (SBB) het initiatief nemen om vanaf januari 2016 de haalbaarheid van de brug te gaan onderzoeken. In januari is er een eerste gesprek geweest waarin de planning van het eerste deel van deze procedure is besproken. Omdat een brug vanzelfsprekend onderdeel is van een wandelnetwerk, worden ook de recreatieroutes in het algemeen onder de loep genomen. De plannen van Stichting ARK voor versterking van de natuur in de Millingerwaard komen eveneens aan bod.

Voor de zomer

Afgesproken is dat voor de zomer duidelijk moet worden of de realisatie van een brug haalbaar is. Om dat te onderzoeken zijn de komende tijd onder andere twee overlegbijeenkomsten gepland met diverse betrokkenen. Daarin wordt voor het eerst door deskundigen op onze wensen ingegaan. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alles dan kan worden getoetst aan de randvoorwaarden, zoals die eerder in dit blog zijn besproken (link). Een hele belangrijke voorwaarde is uiteraard dat het effect op de waterstanden in de Waal verwaarloosbaar moet zijn.

Het wordt spannend

Als de plannen uiteindelijk aan de randvoorwaarden zullen voldoen, zijn de bestuurders aan zet. Daarbij moeten we ook denken aan de gemeente Berg en Dal.
Maar goed, zover zijn we nog niet. Eerst en vooral moeten alle betrokkenen de komende maanden hun best doen om een voorstel op te stellen dat haalbaar zal blijken. Dat wordt spannend.
Je mag al met al concluderen dat onze wens dus zeer serieus wordt genomen, dat wil ik hier graag benadrukken.
SBB doet zonder meer haar best en steekt er erg veel tijd in!

Advertenties

2 gedachtes over “De brug lijkt weer een stap dichterbij

  1. Goed plan om een brug, dam met buis of iets dergelijks te creeëren. Steeds meer mensen uit de buurt en wandelaars/struiners/natuurliefhebbers horen nu pas van het plan van Staatsbosbeheer om deze struin-doorgang te verwijderen en zijn daar op z’n minst ernstig teleurgesteld over! Fijn dat er steeds meer aandacht voor komt en wellicht zelfs een passende oversteek.

    Antwoord moderator: Beste Peter, het was zeker niet Staatsbosbeheer die het plan had om “de struindoorgang” te verwijderen. Integendeel, juist dankzij de steun van Staatsbosbeheer is de wandelverbinding mogelijk gemaakt. Ik wil dat hier graag benadrukken. Ere wie ere toekomt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s