Wandelen aan de overkant

Millingerduin nov 2015
Het Millingerduin in november 2015

In november ben ik eens gaan kijken hoe de wandeling verder zal gaan, als de brug er ligt. Hoe ziet het er uit als je aan de overkant aangekomen bent? Op dit moment liggen daar namelijk nog steeds mooie paden, die goed passen in het plan dat in november samen met Stichting Ark is ingediend. Tijdens de wandeling bleek ook maar weer eens dat het altijd goed is vanachter de tekentafel vandaan te komen, en te kijken hoe het in werkelijkheid uitpakt.

VKA Millingerwaard_vegetatie_krantGelderlander_plat.pdf

Verstoring

Zo blijkt de extra brug tussen 1 en 2 over de kwelgeul ook voor dieren in het gebied wenselijk. Op het water in het open gedeelte rusten namelijk vaak watervogels. Ook op de landtong (1) waren toen veel vogels te vinden. Omdat ik nu noodgedwongen om de geul heen moest lopen, midden door het open gebied, vlogen alle vogels verschrikt op! Verder was er niemand, dus één persoon heeft zo al een grote impact.

Door zo’n brug hoeven wandelaars niet meer dwars door dat open gebied te lopen. Daarbij geldt: hoe dichter langs de zuidelijke bosrand, hoe beter. Je houdt mooi uitzicht op het open gebied. En omdat een wandelaar bezien vanuit het open gebied wegvalt tegen de donkere bosrand, schrikken de vogels verderop het water niet op. Kan je ze dus ook nog eens rustig bekijken. Dat betekent dat de door ons geplande extra brug beter naar het zuiden kan worden verlegd. Dit kaartje laat die aanpassing zien.

De wandelroute

Op de fotoreeks hieronder maak je een winterwandeling over al bestaande paden, vanaf het aanlandpunt van de vlonderbrug. De foto’s staan in volgorde. Het nummer verwijst naar de drie landtongen tussen de geulen op het kaartje hierboven. Laten we hopen dat deze afwisselende rondwandeling snel gerealiseerd gaat worden!

Wandelroute november

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s