Een brug in de Millingerwaard!

Nieuwe intro 10-2015Welkom op het blog dat je op de hoogte houdt van dit initiatief.
In de eerste 5 maanden is het bijna 2000 keer bekeken!
Na dit intro volgen de meest actuele berichten. De algemene achtergrondinformatie (klik hier) blijft uiteraard beschikbaar, net zoals alle andere berichten.

Nieuwe bezoeker?
Ben je een nieuwe bezoeker van dit blog? Lees dan eerst het achtergrondverhaal (klik hier), voorzien van veel illustraties en kaartmateriaal! Je bent dan al goed op de hoogte van wat er aan de hand is in de Millingerwaard.
Je kunt je via deze site opgeven om het blog te volgen. Ook is het mogelijk om via facebook de actualiteit van “De brug” te volgen! Zie de kolom rechts.

Dankzij jullie reacties is er iets op gang gekomen. Dus blijf reageren en volg het nieuws!

5 gedachtes over “Een brug in de Millingerwaard!

  1. Geweldige Kees: de door jou bedachte uitvaart van jezelf, van heden, hebben velen weer doen beseffen hoe we hetzelfde nastreven, gesymboliseerd door jouw brug in de Millingerwaard. Het ga je goed.

   Like

 1. Prima dat er nu via deze weg toch geprobeerd gaat worden de ontsluiting van het gebied ter discussie te stellen en mogelijk te verbeteren. Ook slim want via de weg van regulier bezwaarprocedures zijn er aanzienlijke kosten mee gemoeid en het levert niets op.
  In juni 2013 zijn door Paul van Dam namens het Burger Platform Millingen (BPM), Jan Cornelissen uit Kekerdom en het IVN zienswijzen ingediend t.a.v. Ontwerpbesluit voor de inrichting van de Millingerwaard. In deze zienswijze is toen ook gewezen op de verminderde toegankelijkheid van de Mlgwaard en het ontbreken van de verbinding door de hoofdgeul vanaf lange Paal het gebied in. Met name door Jan Cornelissen en IVN zijn er alternatieven aangereikt. In vervolg gesprekken met DLG en K3Delta en indieners is door BPM de mogelijkheid van een doorvaarbare duiker in de dam van de middenontsluiting als suggestie aangekaart ter compensatie van de ontbrekende ontsluiting door de hoofdgeul .
  DLG en K3Delta hielden alles af vanwege vrees de voortgang van het vergunningenproces te verstoren en kosten gemoeid met het doorrekenen van wijzigingen in de conceptvergunning. Kortom het conceptplan zou kost wat kost ongewijzigd doorgezet moeten worden.
  Er is door de indieners destijds afgezien van het indienen van een vervolg bezwaarschrift na afweging kans van slagen en de tijd en kosten die dit met zich meebrengt.
  Als er belangstelling is voor de correspondentie die we in 2013 gevoerd hebben met DLG en de provincie laat even weten.
  Succes met deze actie en ik ben benieuwd wat het oplevert.
  Kees Remy

  Like

 2. Prachtig initiatief: een wandelbrug in de waard. Wij missen het nu in ieder geval erg en we wandelen er veel. Wij hopen echt dat het gaat lukken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s