GroenLinks en twee verdwaalde Britten

Zaterdag 11 juli is de fractie van GroenLinks uit onze gemeente op bezoek geweest om zich te laten informeren over dit initiatief en de achtergronden ervan. Na wat gedronken te hebben op het zonovergoten terras van het Wilderniscafé in Kekerdom, zijn we naar de plek gewandeld waar de brug of oversteek zou moeten komen. Onderweg werd de kwestie besproken, en uiteraard was er aandacht voor wat er tijdens de wandeling te zien was.

Het spoor bijster
Op de locatie van de oversteek bleken twee mensen vruchteloos rond te dwalen, overal liepen ze vast op het water. Het waren twee Britse toeristen, die vanaf de Lange Paal probeerden het gebied te verkennen. Tot dan toe dus zonder succes. Voor wie de huidige situatie kent is dat geen verrassing. Ze zijn een stuk met ons mee teruggelopen naar de huidige ontsluiting vanuit Kekerdom. Hopelijk hebben ze daarna toch nog een mooie dag gehad.

GL op bezoek

De excursiegroep van GroenLinks. Op de achtergrond de verdwaalde Britten met hun aangelijnde hond.

De groep van GroenLinks is verder gelopen naar de plek waar de brede ontsluitingsweg de hoofdgeul doorsteekt, over de dam. Onderweg hebben we de zwarte sterntjes bekeken die hun jongen grootbrengen op hun drijvende nesten vlakbij de kijkhut, en zijn we op veilige afstand een beverburcht gepasseerd. De praktische obstakels voor de realisering van een oversteek zijn tijdens de excursie aan de orde gekomen en besproken.

Landschappelijk veelzijdig
GroenLinks ziet de Millingerwaard als een gebied dat niet alleen voor ons als bewoners een belangrijke recreatief gebied is. De uiterwaard is namelijk ook belangrijk voor het gehele toeristisch karakter van onze landschappelijk veelzijdige gemeente. Dat de toegankelijkheid voor wandelaars nu zwaar te wensen over laat, bleek vanzelf: de Britse dwaalgasten benadrukten deze stelling nog maar eens. Dat de paden in hun huidige vorm voor wandelaars niet aantrekkelijk zijn, wees zich ook vanzelf uit.

Op het terras werd dit alles nabesproken en werd afscheid genomen. Het zou mooi zijn wanneer ook vanuit de lokale politiek het tweeledig doel van deze actie wordt gesteund: de toegankelijkheid en aantrekkelijkheid te verbeteren van de “nieuwe” Millingerwaard voor wandelaars en natuurliefhebbers door de realisatie van de hier voorgestelde oversteek en ook door bestaande paden waar nodig boeiender en uitnodigend te maken voor de wandelaar die de prachtige Millingerwaard wil ontdekken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s