Brandend zand

Donderdag 2 juli kwam de adviesgroep na lange tijd weer bijeen, ditmaal bij de nieuw zandwininstallatie (zie ook bericht “Adviesgroep bijeen geroepen”). In de smorende hitte die boven het kale zand opliep tot boven de 37ºC, verkoos de adviesgroep in de schaduw van de reusachtige silo te blijven. De uitvoerders informeerden de leden over de stand van zaken m.b.t. het werk. Er werd onder andere uitgelegd hoe de installatie werkt en hoe de ontzanding gaat worden aangepakt. De aannemer vertelde over de aanleg van de kade die rivierdynamiek in de Oude Waal bij de kerk moet temperen en die (te) snel wisselende grondwaterstanden in Kekerdom moet voorkomen. De gevolgen van het uitgestelde vertrek van de Beijer (juli 2016 i.p.v. april 2015) kwamen aan de orde. Uiteenlopende vragen werden besproken.

adviesgroep2015-07-02-LR

Bijeenkomst in de schaduw van de grote silo

Goed nieuws
Ook de slechte ontsluiting voor wandelaars, het onderwerp van dit blog, kwam ter sprake. Er werd een aantal factoren genoemd, die een ontsluiting op de door ons gewenste plek niet bepaald eenvoudig maken. Zo is de rivierdynamiek groot en mag de doorstroming niet belemmerd worden. Wat het eerste aangaat:  voor de brug die in de Stadswaard bij Nijmegen is gepland, blijkt de hoge rivierdynamiek in de buitenbocht van de Waal geen belemmering  (zie ook vorig bericht: “Twee bruggen in de Stadswaard”).
De breedte van de geul in de Millingerwaard (gemiddeld ongeveer 160 m) is echter een lastig gegeven. Maar er komt tijdens de nabespreking toch een verrassende mededeling van het project-management: ook al is het moeilijk, men wil het hier toch niet zomaar bij laten. Na de zomervakantie gaan we daarom voor het eerst de gevraagde ontsluiting over de geul in een speciale groep bespreken. Wat is er mogelijk, wat zijn de knelpunten? Daarmee is in ieder geval duidelijk gemaakt dat de wil er is om deze kwestie op te pakken. Al uw reacties hebben zin gehad en worden serieus genomen. Dat is alvast goed nieuws!

Advertenties

Een gedachte over “Brandend zand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s