Een eerste overleg!

Mede dankzij de reacties op dit blog, heeft Staatsbosbeheer – beheerder van de Millingerwaard – zelf voorgesteld dit initiatief te bespreken. Afgelopen donderdag is er daarom een goed en open gesprek gevoerd met een vertegenwoordiger van Staatsbosbeheer. In dat gesprek werd duidelijk dat men open staat voor de wens tot de nieuwe wandelroute die in dit blog wordt voorgesteld. Er is in de eerste plaats besproken welke zaken dan allemaal bekeken en onderzocht zouden moeten worden.

paarden aan de oever2

Vergunningen, procedures, regels…

Bij dat alles is er één grote randvoorwaarde waar je niet omheen kunt: de waterveiligheid (Ruimte voor de Rivier) ligt wettelijk vast. Die veiligheid moet bovendien in 2016 bereikt zijn. Dus wat je ook verzint, het mag die veiligheid en die deadline niet beïnvloeden. De vergunning voor het werk dat nu wordt uitgevoerd, is daar precies op afgestemd. Er zijn uitgebreide en langdurige procedures aan vooraf gegaan. Je kan zo’n ingewikkelde vergunning daarom niet zomaar veranderen. Dat betekent echter niet dat je niks kan doen. Je kan wel alvast beginnen om nieuwe plannen te gaan bedenken. Zodat je na het huidige werk meteen verder kan. We waren het erover eens dat we ons daar nu al voor kunnen en moeten gaan inzetten.

Creatieve ideeën gevraagd!

Nu moeten we de vaart erin houden. De eerste stappen op weg naar de realisatie van deze nieuwe wandelroute kunnen worden gezet! Een wandelroute die de Millingerwaard  weer aantrekkelijk maakt voor mensen die de natuur hier willen leren kennen, of er gewoon van komen genieten. Daarom moet je de diepe en brede hoofdgeul op de locatie uit het Voorkeursalternatief kunnen oversteken. Dat hoeft misschien niet per se een hangbrug te zijn. Als je er maar goed en veilig naar de overkant kan. Misschien hebt u betere ideeën.

Elk goed plan begint immers met de vraag: wat zijn de mogelijkheden waar we uit kunnen gaan kiezen? Laten we die start maken, beste lezers: wat zijn uw creatieve ideeën waarmee we Staatsbosbeheer blijvend kunnen interesseren?

Advertenties

2 gedachtes over “Een eerste overleg!

 1. in Zweden bv op het lange afstandswandelpad de Kungsleden lossen ze zo’n situatie op met drie roeiboten: aan een kant van de rivier liggen er twee , aan de andere kant een .Als je ad kant met een klaarliggende boot komt vaar je naar de overkant ,je neemt daar de tweede boot op sleeptouw naar vanwaar je vertrok, legt daar dus een bootje neer en vaart zelf opnieuw overin het eerste bootje.
  Als je geluk hebt komt er ad overkant ook net iemand aan die met “jouw” bootje kan terugvaren dan hoef je dus niet op en neer. .
  dit systeem vereist wel discipline en eerlijkheid . Of dat hier zou lukken ???
  Liesbeth P ,Kekerdom

  Like

 2. Mooi initiatief, vam harte ondersteund. Ik ben al blij met een trekveertje. Alles wat de waard weer aantrekkelijk maakt. Natuurlijk in evenwicht met de natuurwaarden, maar wel zo dat we er ook van kunnen genieten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s