Het voorkeursalternatief (VKA)

De avontuurlijke route die er niet kwam

Bij de voorbereiding van de plannen was een adviesgroep ingeschakeld. Daarin zaten inwoners, belangengroepen en ondernemers die allemaal iets met de Millingerwaard te maken hadden. Samen met de instanties en de aannemer hebben zij onder leiding van DLG (Dienst Landelijk Gebied) de plannen besproken. Dat leverde een alternatief op dat op ieders instemming kon rekenen. In jargon: het voorkeursalternatief, ofwel het VKA. Het kaartje dat recent nog op de website van DLG te vinden was, zie je hieronder.

VKA voor in blog

Dan zie je als lezer van dit blog iets opvallends! Op de plaats waar we de brug zouden willen, is een route ingetekend. De legenda noemt het gele lijntje “Avontuurlijke toegankelijkheid”.

Het VKA met deze route is op een zogenaamde inloop-avond in het café “De Waard van Kekerdom” gepresenteerd aan de dorpswoners. Een flink aantal mensen was blij met deze mogelijkheid en vroeg om informatie: wat moeten we ons bij een “avontuurlijke route” voorstellen? Daar kwam geen duidelijk antwoord op.

Toen na de formele inspraak het plan werd vastgesteld, bleek de “avontuurlijke route” verdwenen! Dat was een forse tegenvaller en riep ook wel vraagtekens op.

Het idee voor een brug op juist die plek is dus zo vreemd niet, het sluit gewoon aan op het VKA. We willen die route terug op de kaart!

3 gedachtes over “Het voorkeursalternatief (VKA)

  1. beste Kees, Je hebt een heel goed stuk geschreven. het is waarschijnlijk heel nuttig dat zoveel mogelijk mensen dit lezen en ook hun instemming betuigen.
    Kun je niet ook aandacht voor je brug-initiatief te vragen in de Rozet en de Gelderlander?
    Bij de dijkverzwaring heeft de werkgroep Ooijse bandijken destijds uiteindelijk ook veel voor elkaar gekregen. Aktiveren van de bestaande adviesgroep en eventueel oprichten van een nieuwe werkgroep om maatschappelijke druk uit te oefenen lijkt mij een goed idee nu steeds duidelijker wordt dat de schoonheid en toegankelijkheid van de Millingerwaard ernstig wordt geschaad.

    Like

  2. Heel erg goed idee Kees. Ik was echt verdrietig dat zoveel mooie wandelmogelijkheden ons ontnomen werden door de beloofde brug niet te plaatsen. Dit lijkt me nu echt iets voor onze nieuwe dorpscoordinator en Vitaal Kekerdom. Mijn man en ik zullen niet de enigen zijn die door lichamelijke mankementen niet meer zo ver kunnen wandelen en nu de Millingerwaard maar vrijwel helemaal niet meer ingaan. Door de wandelmogelijkheden te vergroten, vergroot je in de meest letterlijke zin daadwerkelijk de gezondheid en daarmee de vitaliteit van de Kekerdommers. Heel veel succes met je actie en leg ook een handtekeningenlijst bij De Waard en De Theetuinen zou ik zeggen, dan kunnen niet alleen Kekerdommers maar juist ook de vele Millingerwaardbezoekers hun protest laten horen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s